Amazon koopt touchscreen bedrijf

0

Amazon heeft het startup touchscreen bedrijf Touchco opgekocht en geïntegreerd in de Kindle divisie. Het bijzondere van dit bedrijf is dat ze claimen te werken met interpolating force-sensitive resistance technologie en dat deze schermen ook met kleuren LCD kunnen werken. Het is heel wel mogelijk dat we aan het eind van dit jaar een Kindle met touchscreen op de markt zien verschijnen.

Interpolating force-sensitive resistance (isfr) is een technologie waarbij drukgevoelige multitouch schermen gemaakt kunnen worden. Met multitouch zou je op je ereader kunnen inzoomen en uitzoomen zoals je dat nu op de iPhone en de iPod Touch kan met de zogenaamde pinch techniek.

De techniek werkt doordat er twee lagen van een bepaald stroomgeleidend materiaal kruislings over elkaar gelegd worden. Als er druk wordt uitgeoefend op het scherm, raken de twee lagen elkaar en die lagen wisselen stroom uit. Uit de stroomsterkte wordt bepaald hoe hoog de druk op het scherm moet zijn geweest. Als je naast de kruising van twee stroken druk uitoefent, wordt door een meting van de dichtstbijzijnde kruisingen het centrum van het drukpunt berekend. De drukpunten kunnen tot op een honderdste inch nauwkeurig bepaald worden.

Dat Amazon Touchco heeft gekocht, lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de ereader. Steeds meer van deze digitale leesapparaten krijgen een touchscreen dat of met een vinger of met een stylus of met beide te bedienen is. De Sony PRS-600, de Hanvon N518, de Onyx Boox 60 en de iRex DR800 zijn al met een touchscreen uitgerust en er zullen er ongetwijfeld meer volgen. Amazon kan met haar Kindles niet achterblijven. Zijn we al klaar voor een internationale Kindle 3 met touchscreen?

Vorig artikelSchaduwSchrijvers stopt ermee
Volgend artikelTrouw introduceert eigen iPhone app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in