Trouw introduceert eigen iPhone app

0

Trouw heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone en de iPod Touch. Deze applicatie kost €0,79 en daarvoor krijg je de eerstvolgende vijf uitgaven van de krant gratis. Daarna kun je “in-app” de krant voor €0,79 per dag kopen.

De krant zoals deze op papier uitkomt, is bijna volledig beschikbaar in de applicatie, afgezien van de advertenties en de beursberichten. Je kunt rustig op meerdere manieren door de artikelen bladeren. Je kunt bijvoorbeeld via de inhoudsopgave van de verschillende katernen naar het artikel waarin je geïnteresseerd bent, maar ook via de pijtjestoetsen die rechts onderaan het scherm te vinden zijn. Op deze wijze blader je door de krant alsof je een papieren versie in de hand hebt. Het is eveneens mogelijk de “swipe”-techniek te gebruiken. Hierbij veeg je met je vinger over het scherm en blader je door de artikelen, net als bij het tappen op de pijltjes. De “pagina’s” worden geanimeerd omgeslagen, zoals dat met een notitieblok gebeurd.

Een klein nadeel is dat je om het volledige artikel te kunnen lezen, naar beneden moet scrollen. Het lijkt alsof de artikelen van het web overgenomen zijn in deze applicatie. Het zou wellicht mooier geweest zijn als je niet had hoeven scrollen.


Een andere mooie eigenschap van deze iPhone applicatie is de mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen. Door op de grote of de kleine T links onderin te tappen, pas je met gemak de tekst aan je voorkeuren aan.

In de algemene instellingen kun je instellen of je de krant automatisch laat verwijderen na een bepaald aantal dagen. Standaard staat deze op “Nooit”. Je kunt ook instellen dat de krant na 2 dagen, 1 week of 4 weken automatisch wordt verwijderd.

Als de applicatie je misschien bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. De app is van dezelfde ontwikkelaar als die van het NRC.

Vorig artikelAmazon koopt touchscreen bedrijf
Volgend artikelSamsung introduceert derde ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in