‘iPad 2 dwingt concurrenten tot eerdere lanceringen’

0

Tot enkele dagen geleden zag het er naar uit dat het nog tot ver in het tweede kwartaal van 2011 zou duren voordat er een grote stroom nieuwe tablets op de markt zou komen. Volgens de website Digitimes zijn de concurrenten van Apple echter verrast door de vroege komst van de iPad 2. Tabletfabrikanten als Samsung, HP en HTC zouden de lancering van hun apparaten daarom nu vervroegd hebben.

Digitimes heeft van bronnen bij tabletfabrikanten gehoord dat er hard gewerkt wordt om al eind maart of begin april met producten de markt te betreden. De verwachting heerste dat Apple de iPad 2 pas in april of later zou gaan verkopen. Een voorbeeld is fabrikant HP, die de HP Touchpad eerst ‘deze zomer’ op de markt wilde brengen. Digitimes meldt nu echter dat HP de 9,7-inch tablet mogelijk al in april in de winkels wil hebben liggen.

Ook Samsung wil de 10,1 inch Galaxy Tab zo spoedig mogelijk op de markt brengen. Volgens bronnen zal deze tablet eveneens in april te koop moeten zijn. Daarnaast zal ook de HTC Flyer al in april verkocht gaan worden. Verder zouden ook RIM (PlayBook) en LG (G-SLate) hun tablets versneld op de markt willen brengen.

De bronnen meldden Digitimes daarnaast dat de concurrentie hoger in de productieketen erg groot is. Apple heeft een groot deel van de productie van aanraakschermen binnengehaald, waardoor andere fabrikanten moeite zullen krijgen om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelUniek digitaal proefschrift biedt onderzoeker inzicht in interesse lezer
Volgend artikelAKO brengt tijdschriftenkiosk MagWorld naar Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in