AKO brengt tijdschriftenkiosk MagWorld naar Android

0

In oktober 2010 kwam winkelketen AKO met een applicatie voor de iPad waarmee een groot aantal digitale tijdschriften gelezen kunnen worden. Vanaf nu is er ook een applicatie voor Android, waarmee bladen als HP/De Tijd, National Geographic Magazine, Party en Oor ook beschikbaar komen voor Android-smartphones en tablets.

De AKO Tijdschriften App is nu te downloaden in de Android Market. De applicatie is ontwikkeld voor Android 2.2 en hoger en vereist eveneens de installatie van Adobe Air.

Het aanbod tijdschriften bestaat uit meer dan 85 titels, waaronder HP/de Tijd, Leven in Frankrijk, Joie de Vivre, BLVD Man, Elle, Quote, Glossy en AvantGarde. De bladen worden als beveiligd PDF-bestand verkocht, voor prijzen die enkele tientallen centen tot enkele euro’s onder de prijs van een gedrukt exemplaar liggen. Betalen voor de tijdschriften gaat met PayPal of iDeal. Ook is het bij een aantal bladen mogelijk abonnementen voor meerdere nummers af te sluiten.

De magazines in de AKO Tijdschriften App worden regelmatig voorzien van zogenaamde Premium Content, zoals video’s, audio, slide-shows en extra weblinks. Eveneens is het mogelijk oudere uitgaven te kopen via MagWorld. AKO wil op langere termijn ook de mogelijkheid bieden losse artikelen aan te schaffen maar concentreert zich vooralsnog vooral op de verkoop van complete tijdschriften. De tijdschriftenkiosk is tot nu toe behoorlijk succesvol op de iPad. Volgens AKO worden er nu meer dan 1.000 bladen per week verkocht.

Volgens Emerce zullen er komende week ook programma’s komen voor PC en Mac, waarmee de bladen ook gewoon op de computer ingezien kunnen worden.

Vorig artikel‘iPad 2 dwingt concurrenten tot eerdere lanceringen’
Volgend artikeleLinea wil lezen 8x interessanter maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in