Amazon verkoopt ebooks buiten Kindle Store

0

De ebooks die uitgegeven werden door Amazon Publishing waren tot nog toe alleen beschikbaar in de Kindle Store. Daar gaat volgens de The New York Times verandering in komen met de komst van uitgever James Atlas. De biografieën die hij gaat samenstellen zullen beschikbaar komen ‘op elk platform en in elk formaat’.

Eerder leidde de keuze van Amazon om ebooks uitgegeven via Amazon Publishing alleen in de Kindle Store te verkopen er toe dat Barnes & Noble, Books-A-Million en Indigo de printuitgaven van deze titels niet wilden verkopen in hun winkels. Met de nieuwe serie ‘Amazon Lives’ zet Amazon een nieuwe stap. De biografieën die uitkomen in deze serie zullen beschikbaar komen voor elk platform en in elk formaat. Hiermee neemt Amazon de reden voor Barnes & Noble, Books-A-Million en Indigo om de printuitgaven niet te voeren omdat ze het ebook niet mogen verkopen, meteen weg.

Hoe Barnes & Noble, Books-A-Million en Indigo zullen reageren op deze stap van Amazon is nog niet bekend. De eerste titel in de ‘Amazon Lives’-serie zal in juni 2013 uitkomen. De vraag is nu: zal Amazon alle titels uitgegeven door Amazon Publishing beschikbaar maken in elke vorm en voor elk platform? Zullen bijvoorbeeld de ebooks van schrijvers als Tim Ferris en Deepak Chopra, aangetrokken voor de nieuwe imprint onder leiding van Larry Kirshbaum, ook beschikbaar komen op de Nook van Barnes & Noble? Amazon heeft deze vraag nog niet beantwoord.

Amazon is met haar uitgeefactiviteiten een concurrent voor veel grote traditionele uitgevers. De keuze om boeken ook buiten de eigen Kindle Store te verkopen is voor deze uitgevers geen geruststellend nieuws. Het antwoord op de vraag of dit zal gelden voor alle boeken uitgegeven bij Amazon Publishing zullen zij vast graag willen weten.

Via: mocoNews.net.

Vorig artikeliPad verplicht in twee Belgische scholen
Volgend artikel‘Read an ebook week’ van start

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in