Ebooks Harry Potter weer iets dichterbij

0

Lange tijd stond Harry Potter-auteur J.K. Rowling bekend als tegenstander van ebooks. Vorig jaar leek daar verandering in gekomen te zijn, maar tot nu toe zijn de boeken van Rowling nog niet legaal in digitale vorm te koop. Volgens diverse bronnen wordt er nu door haar en haar literair agent wel ‘actief’ nagedacht over ebookversies.

De beslissing om de Harry Potter-boeken in digitale vorm op de markt te brengen wordt wel vergeleken met de komst van de muziek van de Beatles naar iTunes van verleden jaar. De digitale uitgave van Harry Potter zou Rowling mogelijk vele tientallen miljoenen euro’s op kunnen leveren.

Daarnaast zou de stap volgens kenners ook voor een verdere groei van het aantal verkochte ereaders en tablets kunnen zorgen. Tot nu toe weigerde Rowling de uitgave van haar boeken in digitale vorm vooral uit vrees voor piraterij. Al haar boeken waren echter vrij kort na verschijnen al te vinden op torrentsites en andere platforms voor illegale bestanden. Hierbij ging het dan om handmatig gedigitaliseerde exemplaren.

Volgens een woordvoerder van Rowling is het ebook iets wat ‘nu actief overwogen’ wordt. Liz Thompson, van website BookBrunch, denkt dat een dergelijke deal Rowling al snel 100 miljoen pond op kan leveren. Met de verkoop van de gedrukte boeken en de films heeft Rowling volgens schattingen meer dan 600 miljoen pond verdiend.

(Via: Scotsman.)

Vorig artikelDe toekomst van de christen-democratie in Nederland
Volgend artikelQuakebook: ebook met verhalen over ramp in Japan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in