Quakebook: ebook met verhalen over ramp in Japan

0

Een Britse blogger in Japan vond dat hij wat voor de slachtoffers van de ramp moest doen en kwam met een idee. Een ebook met persoonlijke verhalen, tekeningen en foto’s over de ramp. Wat begon met een oproep op Twitter is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal project, met medewerking van Amazon en Sony.

De blogger, die verder anoniem wil blijven, zette op 18 maart een oproep op zijn weblog ‘Our man in Abiko’. Hierin vroeg hij mensen om verhalen in te sturen voor een boek, waarvan de volledige opbrengst naar het Japanse Rode Kruis zou gaan. Op dat moment had hij nog een deadline van 48 uur in gedachten, omdat hij het geld zo snel mogelijk bij elkaar wilde krijgen.

Zijn oproep werd echter al snel overgenomen en sindsdien staat zijn telefoon roodgloeiend. Het boek zal met wat vertraging een van de komende dagen echt verschijnen, eerst in ebookvorm en later ook in gedrukte vorm. Zijn eerste idee was om het boek gewoon als PDF aan te bieden. Inmiddels hebben Sony en Amazon al aangeboden het boek om te zetten naar respectievelijk het ePub- en Kindle-bestandsformaat. Ook zullen beide bedrijven de volledige opbrengst van de verkoop van het ebook doneren aan het Japanse Rode Kruis.

Het boek zal een dezer dagen verkocht gaan worden onder de naam 2:46 #quakebook, wat verwijst naar het tijdstip van de aardbeving. In het boek staan tientallen verhalen van mensen die op een of andere manier bij de ramp betrokken zijn, over de gevolgen die de ramp voor hen persoonlijk heeft of had.

Wat precies de prijs van het boek zal worden is nog niet bekend. Op de site Quakebook.org kun je je inschrijven om op de hoogte te worden gehouden van de publicatie van het boek.

Vorig artikelEbooks Harry Potter weer iets dichterbij
Volgend artikelKomst Sony-tablet met Android 3.0 bevestigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in