Fors lagere groei van Amerikaanse ebookmarkt in 2013

0

De markt voor ebooks in het algemene segment in de VS is het afgelopen jaar toegenomen met 3,8%. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse uitgeversvereniging AAP. Een jaar eerder was de groei nog 41%, wat er op lijkt te wijzen dat de jaren van snelle groei in de VS voorbij zijn.

De volledige boekenmarkt in de VS ging in 2013 ongeveer 1% omlaag in omzet. In 2012 kwam het aandeel ebooks in de omzet van uitgevers uit op 23%. Een jaar later is dat gestegen naar 27%.

In 2010 en 2011 was de groei van de ebookmarkt nog boven de 100%. Aan die snelle groei is nu een einde gekomen. Bijkomend punt is nog dat het de uitgevers in 2013 ontbrak aan een echte grote bestseller, zoals de jaren daarvoor het geval was met de 50 tinten-serie en Hunger Games.

Vorig artikelProfiel van de digitale lezer: man, hoger opgeleid, woont in de Randstad
Volgend artikeleBook.nl herstructureert: ebookverkoop onvoldoende om rendabel te zijn
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in