Pocketbook 302 komt naar Nederland

0

De Pocketbook 302 is een 6-inch ereader met touchscreen van het Oekraïense bedrijf Pocketbook. De hardware van de ereader is van fabrikant Netronix. De Pocketbook 302 is vanaf 12 mei in Nederland leverbaar in een zwart en witte uitvoering.

De Pocketbook 302 is uitgerust met een eInk-touchscreen dat zowel met de vingers als met een stylus bediend kan worden. Door de ingebouwde accelerometer wijzigt de oriëntatie van het scherm automatisch bij het draaien. Daarnaast heeft de ereader de beschikking over een wifi- en bluetooth-verbinding. Via de Bluetooth-verbinding kan er met behulp van een mobiele telefoon verbinding met internet worden gemaakt als er geen wifi beschikbaar is. Het apparaat heeft een internetbrowser en kan ook overweg met RSS-feeds.

Met de accu kunnen er volgens de specificaties op een batterijlading 16.000 pagina’s gelezen worden. De PocketBook 302 ereader ondersteunt onder meer de bestandsformaten ePub, PDF, HTML, DOC en TXT. Verder kunnen afbeeldingen geopend worden in de formaten JPEG, BMP, PNG en TIFF. De ereader is eveneens uitgerust met een USB-uitgang, waar bijvoorbeeld extra randapparatuur als een toetsenbord of een USB-lampje op kunnen worden aangesloten.

Ook heeft de ereader de beschikking over een kalender, een woordenboek, MP3-functie en spelletjes. De Pocketbook 302 is in Nederland exclusief leverbaar via ebookreaderstore.nl en kost 295 euro. Voor die prijs krijg je bij de ereader ook een leren cover en een 4GB geheugenkaart.

Vorig artikeliPad-bezitters downloaden 1,5 miljoen iBooks
Volgend artikelDe strijd om de iPad-killer
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in