Tweejarig bestaan eReaders Groep markeert opkomst digitaal lezen

0

Vandaag twee jaar geleden werd eReaders Groep opgericht. Daarmee werd de al bestaande webshop Ebookreaders.nl omgezet naar eReaders.nl, waar vanaf toen de nadruk kwam te liggen op nieuws- en informatievoorziening over digitaal lezen. In die tijd heeft de markt voor digitaal lezen een enorme groei doorgemaakt. Bovendien werkte eReaders Groep de afgelopen twee jaar aan een nieuw platform voor digitale kwaliteitsartikelen, eLinea, dat in februari 2011 gelanceerd werd.

Dat de interesse voor digitaal lezen de afgelopen jaren flink gegroeid is, blijkt bijvoorbeeld uit de bezoekersaantallen van eReaders.nl. In het eerste jaar van het bestaan van de website trok eReaders.nl nog ruim 600.000 bezoekers, in het tweede jaar (mei 2010 – mei 2011) is dat aantal gegroeid naar bijna 1,4 miljoen bezoekers. Daarmee zijn we met recht dé onafhankelijke website over digitaal lezen te noemen. Deze bij elkaar 2 miljoen bezoekers kwamen om informatie te vinden over ereaders, tablets en smartphones, om mee te praten op ons forum of om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom digitaal lezen.

Om zowel de ervaren digitale lezer te voorzien van interessante informatie als de beginnende lezer wegwijs te maken op digitaal lezen-gebied, hebben we in de loop van de tijd verschillende onderdelen toegevoegd. Zo is er de Kieswijzer, om snel een goede keus te maken uit het grote aanbod van apparaten, de Beginnersgids die de beginnende digitale lezer op weg helpt en gaan we in onze nieuwsitems in op de brede interesse van onze ervaren lezers. Daarnaast introduceerden we eind 2010 de site Gemisteboekverkoop.nl, waar mensen melding kunnen maken van misgelopen ebookaankopen.

Omdat we al snel merkten dat het aanbod digitale content voor Nederland nogal beperkt was, zijn we zo’n anderhalf jaar geleden begonnen met de bouw van een platform voor digitale kwaliteitsartikelen, eLinea. Hierop kun je sinds februari terecht voor digitale artikelen van jouw favoriete schrijvers en redactieteams. Die artikelen kun je lezen op praktisch elke tablet, smartphone en ereader die nu op de markt is.

Wat kun je de komende tijd van ons verwachten? Het komende jaar zullen we in ieder geval verder gaan met het geven van objectieve informatie over digitaal lezen, van hardware (ereaders, tablets én smartphones) tot digitale content (ebooks, epapers, emagazines) en de invloed van deze ontwikkeling op de verschillende markten. Ook het platform eLinea wordt natuurlijk verder uitgebreid. Niet alleen zal het aanbod op eLinea toenemen, maar ook zal ondere andere het leesgemak verbeterd worden. Omdat digitaal lezen volgens ons zoveel voordelen heeft, hopen we er op deze manier ons steentje aan te kunnen bijdragen dat ereading steeds meer omarmd zal worden. De missie van eReaders Groep blijft dus ook ongewijzigd: het stimuleren van digitaal lezen, in al haar facetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in