Nieuwe toepassingen voor eInk

0

Ondanks dat E Ink Holdings dit jaar niet met een update van de schermtechnologie zal komen – zoals we gisteren berichtten -, heeft het bedrijf niet stilgezeten de afgelopen tijd. In enkele filmpjes die opdoken zijn nieuwe toepassingen te zien van elektronische inkt, zoals op een envelop of op een stukje stof.

In dit eerste filmpje is te zien hoe elektronische inkt op een oprolbaar stukje stof verwerkt is. Dit soort schermen bestaat uit een beperkt aantal segmenten, zodat het geen kleine individuele letters kan weergeven maar wel gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld logo’s of labels.

Het volgende filmpje laat zien hoe zo’n buigbaar scherm op een Tyvex-envelop is bevestigd.

Daarnaast werkt E Ink ook nog steeds door aan de ontwikkeling van kleurenschermen. Hoever ze daar al mee zijn is te zien in het volgende filmpje:

Verder zijn er ook andere partijen bezig met de ontwikkeling van producten met een scherm van E Ink Holdings. Zo zijn er al een aantal horloges met eInkscherm, en werkt bijvoorbeeld het Human Media Lab van Queens University in Canada aan een concept met de naam Snaplet, een apparaat met aanraakscherm en sensors die meten wanneer het scherm gebogen wordt.

(Via: The Digital Reader.)

Vorig artikel‘Franse vaste ebookprijs ook voor buitenlandse partijen’
Volgend artikelAmerikaanse uitgevers boeken recordverkopen ebooks eerste kwartaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in