Universiteit van Oklahoma: ‘iPad bevordert leerervaring’

0

Wordt de iPad op termijn een must-have item voor universiteitsstudenten? Een studie van de Oklahoma State University wijst uit van wel.

In het najaar van 2010 mochten vijf klassen van studenten aan de Oklahoma State University met een iPad aan de slag. Dit kaderde in het ‘iPad Pilot Programma’ van de school, dat moest nagaan welke impact Apple’s tablet heeft op de studenten en de faculteiten van de Amerikaanse universiteit. Op basis van dat pilootprogramma zal de Oklahoma State University bepalen of het zinvol is om studenten in de toekomst permanent met iPads te laten werken op school.

Volgens de resultaten van het iPad Pilot Programma maakten de studenten beduidend minder kosten toen ze met de iPad werkten, omdat elektronische schoolboeken goedkoper zijn dan hun papieren varianten. Als alle schoolboeken digitaal beschikbaar gemaakt zouden worden, sparen de studenten op twee semesters tijd zelfs genoeg geld uit om de aankoop van een iPad terug te winnen, zo stelde de Oklahoma State University vast.

Verder hebben de studenten in grote mate gebruik gemaakt van Apple’s App Store; ze vonden er “duizenden educatieve software-oplossingen” in terug. De iPad werd tenslotte ook als “substituut voor pen en papier” gebruikt.

De meerderheid van de universiteitsstudenten van Oklahoma (75 procent) vindt dat de iPad de leerervaring bevordert. Voorts wezen de resultaten van het iPad Pilot Programme uit dat 92,8 procent van de Mac-gebruikers en 70,4 procent van de PC-gebruikers de iPad een behulpzaam apparaat vinden. Slechts 3 procent van de studenten vindt het gebruik van een iPad in de lessen overbodig.

Ook andere educatieve instituties uit Amerika hebben al aangegeven hun studenten weldra met iPads te zullen laten werken. Zo heeft de Seton Hill University in Pennsylvania vorig jaar aangekondigd dat hun voltijdse studenten in het najaar een iPad zullen ontvangen. En vorige maand raakte bekend dat elke lagere schoolstudent uit het Maine-district een iPad 2 zal ontvangen.

(Via: CNET)

Vorig artikelAmerikaanse uitgevers boeken recordverkopen ebooks eerste kwartaal
Volgend artikelBarnes & Noble introduceert nieuwe ereader op 24 mei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in