Lulu Wang gaat eigen boeken uitgeven en komt met book-app

0

De van oorsprong Chinese schrijfster Lulu Wang zal op 9 juni haar nieuwste boek presenteren. Bijzonder is dat dit boek verschijnt als applicatie voor tablets en smartphones, waarbij het verhaal speciaal geschreven is voor deze verschijningsvorm. In Nederland, wo ai ni schrijft Wang over haar ervaringen met Nederlandse en Chinese gewoontes, in een voor haar nieuwe literaire stijl. Ze is zelf uitgever van het nieuwe boek.

Volgens Lulu Wang zijn de bestaande digitale boeken vaak een kopie van de papieren variant, zonder dat gekeken is naar de nieuwe mogelijkheden van digitale apparaten. In haar nieuwe novelle pakt Wang het dan ook anders aan. “Men kan het boek makkelijk op iPad, tablets, e-readers en zelfs smartphones lezen, zonder zich veel in te spannen.” Haar ‘e-stijl’ kenmerkt zich door korte zinnen en beknopte verhalen die samen een geheel vormen.

Vernieuwing
Hiermee slaat de schrijfster een nieuwe weg in, ze staat immers bekend om haar lange en bloemrijke zinnen. Wang: “Wil de romanvorm de razendsnelle digitale ontwikkelingen overleven, moet ik me als auteur aanpassen aan het razendsnel veranderende leeslandschap. De kunst is om de digitale vernieuwingen niet als bedreiging te zien maar als kans. Ik probeer de digitale technieken de literatuur te laten dienen in plaats ze de letterkunde te laten beconcurreren. De literatuur zo interessant te maken dat de gebruikers van smartphones en tablets de spelletjes laten zitten.”

Niet alleen op literair vlak wil Wang vernieuwen, ook zakelijk gezien gooit ze het over een andere boeg. “Ik probeer vanaf nu mijn eigen boeken uit te geven en ze o.a. via mijn webshop te verkopen. Hier zitten veel voordelen aan, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn lezers. Ten eerste, via mijn Lulu Wang book-app kunnen mijn lezers mij én elkaar veel beter bereiken. Ten tweede, door de directe verbinding tussen mijn lezer en mij kan het digitale boek veel goedkoper worden.”

Lulu Wang presenteert op 9 juni de book-app van haar nieuwe boek Nederland, wo ai ni (Nederland, ik houd van jou) in samenwerking met het Residentie Orkest in Den Haag. De schrijfster heeft bij de book-app gekozen voor klassieke muziek van Nederlandse componisten, uitgevoerd door het Residentie Orkest. Op 9 juni speelt het orkest deze muziek en leest Lulu episodes voor uit haar nieuwe boek.

Meer informatie vind je op de website van Lulu Wang of bij het Residentieorkest.

Vorig artikelDigitale media zetten inktbedrijf onder druk
Volgend artikelAndroid-apps in mappen groeperen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in