Samsung Galaxy S3: oogsensor ziet wanneer je leest

0

Gisteren heeft het Zuid-Koreaanse Samsung de langverwachte opvolger van de Galaxy S2 smartphone aan het publiek getoond. Het apparaat lijkt zich ideaal te lenen voor digitale lezers die ook onderweg van hun favoriete ebooks en artikelen willen genieten. De Galaxy S3 krijgt een fors groter scherm en heeft bovendien enkele functies waarmee het zich onderscheidt van de rest.

Qua hardware maakt de S3 de verwachtingen waar: een quadcore processor, een 4,8 inch Super Amoled-scherm (1280×720 pixels) en een 8 megapixel camera aan de achterkant. Door het grotere scherm is de S3 wel een maatje groter dan de vorige twee versies van Samsungs vlaggenschip. Ook is het gewicht iets omhoog gegaan, het apparaat weegt ongeveer 130 gram.

Interessanter zijn de softwarematige aanpassingen. Zo registreert het apparaat via de camera aan de voorkant dat je naar de smartphone kijkt. Zolang je ogen op het apparaat gericht zijn blijft het scherm aan en kun je teksten lezen zonder dat het scherm automatisch uitschakelt. Als je bijvoorbeeld een ebook aan het lezen bent, dan weet het apparaat dat je naar het scherm kijkt en zal het dus niet uitschakelen.

Ook nieuw is het zogenaamde social tagging in foto’s. Wanneer de telefoon in een gemaakte foto iemand herkent vanuit je sociale netwerken, verschijnt de informatie over deze persoon er automatisch bij. Verder heeft Samsung de S3 uitgerust met een persoonlijke assistent zoals Siri van Apple, waardoor de telefoon kan reageren op spraak.

Hiernaast is nog van belang dat de S3 een krachtige batterij heeft van 2100 mAh, waardoor de smartphone het in theorie een stuk langer dan concurrenten zou moeten uithouden op een volle batterijlading. De iPhone 4S heeft bijvoorbeeld een accu van 1432 mAh.

Tot slot is de S3 uitgerust met de apps van Google, zoals Google Play Books. Het lijkt erop dat de Readers Hub van Samsung niet langer present is, daarvan werd tenminste geen melding gemaakt in het persbericht dat Samsung verspreid heeft. Wel werd bekend dat de Android-versie van de populaire lees-app Flipboard voorlopig exclusief op de S3 beschikbaar zal zijn.

De S3 is vanaf 29 mei in Europa verkrijgbaar.

Vorig artikelAndroid-apps in mappen groeperen
Volgend artikelKobo brengt ebooks naar de cloud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in