E Ink boort nieuwe markten aan

0

De grootste epaperproducent E Ink Corporation blijft reflectieve, energiezuinige schermen ontwikkelen, maar de ereadermarkt blijft niet langer hun core business. Het bedrijf werkt onder meer aan energiebesparende verkeerslichten en smartphone-hoesjes met ingebouwde schermpjes.

De uitvinding van de eInk-technologie, die verwerkt zit in ereaders zoals de Kindle, maakte van het Taiwanese E Ink Corporation een pionier op het gebied van digitaal lezen. Maar sinds de opkomst van tablets groeit de markt van de ‘dedicated’ ereaders heel wat trager, met een inkomstendaling bij E Ink tot gevolg.

Daarom wil het bedrijf nu nieuwe markten aanboren. Op de Display Week die momenteel doorgaat in Boston zal E Ink Corporation enkele radicaal andere concepten presenteren, waaronder een verkeerslicht dat 90 procent minder energie verbruikt dan de huidige verkeerslichten, en een smartphone-hoesje met een ingebouwd display dat de batterijstand, het uur en het aantal ontvangen sms’jes kan weergeven. Daarnaast wil het bedrijf de eInk-technologie in de toekomst implementeren in digitale muziekstandaards, meetlinten en zelfs boodschappentassen.

Dit betekent echter niet dat de epaperfabrikant geen toekomst meer ziet in eInk-ereaders. ‘Ik denk dat het educatieve tekstboek de ‘killer app’ is voor onze technologie’, zegt marketingtopman Sri Peruvemba van E Ink Corporation. En volgens Helge Seetzen van de Society for Information Display kan een reflectief, energiebesparend kleurenscherm – zoals E Ink er al enkele ontwikkeld heeft – de markt van de ereaders doen heropleven. ‘De technologie achter ereaders zit nog in een beginstadium, er zal in de toekomst ook kleur en video weergegeven kunnen worden’, denk Seetzen. ‘Puur als leesapparaat blijft een ereader moeilijk te verslaan.’

(Via: Boston.com)

Vorig artikelInstapaper nu ook voor Android beschikbaar
Volgend artikelSony Wonderbook brengt boeken tot leven op Playstation

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in