E Ink komt met speciaal scherm voor smartwatches

0

E Ink heeft een nieuw type scherm gepresenteerd dat speciaal gericht is op gebruik in smartwatches. Dit soort ‘slimme horloges’ is de laatste tijd in opkomst. Door een scherm van elektronisch papier te gebruiken zijn de horloges energiezuinig. Het nieuwe scherm van E Ink kan in diverse vormen geproduceerd worden.

Het nieuwe display heeft een doorsnede van 1,73 inch en een resolutie van 320 bij 240 pixels. Het kan 16 grijstinten weergeven. Het eerste product dat wordt uitgerust met het scherm is de Sonostar Smartwatch, die vorige week werd aangekondigd.

Smartwatches zijn horloges die met Android- en iOS-smartphones communiceren om extra informatie op het schermpje te tonen, zoals bijvoorbeeld gemiste oproepen en meldingen.

E Ink is de producent van schermen van ereaders als de Kindle en de Kobo-ereaders. De laatste tijd richt het bedrijf zich nadrukkelijker op andere markten, omdat er bij de ereaders weinig groei te verwachten is. Zo produceert het bijvoorbeeld ook elektronische prijskaartjes voor gebruik in winkels.

(E Ink)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in