Franse kranten en tijdschriften lanceren iOS-app

0

Een groep Franse uitgevers van kranten en tijdschriften heeft een applicatie in het leven geroepen voor de eigen uitgaven, ePresse. Hiermee zijn kranten als Le Figaro en Libération en tijdschriften als L’Express en Le Point op de iPad en iPhone te lezen. Onder meer een Androidversie en een webversie van de app zijn nog in ontwikkeling.

Op dit moment telt de app negen magazines en kranten, te weten L’Équipe, Le Figaro, Libération, Le Parisien, Les Échos, Aujourd’hui en France, L’Express, Le Point en Le Nouvel Observateur. Lezers kunnen hun favoriete blad met een druk op de knop aanschaffen, via Apple’s in-app betalingssysteem.

De applicatie zelf is gratis en van elk blad is vooraf een overzicht van de inhoud te bekijken. De magazines en kranten zijn zoals bij de meeste andere kiosk-apps in een soort PDF-formaat in te zien. Daarnaast is er ook een geoptimaliseerde leesmodus beschikbaar. In een later stadium wordt het mogelijk om artikelen in de app te delen via sociale netwerken.

In eerste instantie zou ook Le Monde meedoen met het initiatief. De nieuwe eigenaren van deze krant besloten echter onlangs toch niet deel te nemen. Deze krant heeft inmiddels een eigen app voor de iPad en de iPhone. De groep uitgevers die ePresse maakten willen met dit initiatief gezamenlijk tegenwicht bieden tegen de invloed van buitenlandse partijen als Apple en Google News.

(Via FrenchWeb.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in