Tablets vervangen schooltassen in Zuid-Korea

0

Het Zuid-Koreaanse ministerie van onderwijs, wetenschap en technologie wil ervoor zorgen dat elke leerling in 2015 beschikt over een gratis tablet met daarop digitale versies van zijn schoolboeken. De Zuid-Koreaanse overheid pompt meer dan 1,4 miljard euro in het project.

Het plan om schooltassen vol zware tekstboeken te vervangen door tablets met digitale schoolboeken, wordt in 2014 geïmplementeerd in Zuid-Koreaanse basisscholen, en een jaar later ook uitgebreid naar secundaire scholen, universiteiten en hogescholen. Het ministerie van onderwijs verwacht dat de leerlingen geen moeite zullen hebben met deze omschakeling, aangezien zij het al gewoon zijn om met digitale apparatuur om te gaan.

Vanaf 2013 zullen de meeste lessen die op school gegeven worden overigens ook online te volgen zijn door afwezige studenten. Tegen 2015 worden alle Zuid-Koreaanse scholen voorzien van draadloos internet. De overheid gaat bovendien een ‘cloud computing’-netwerk opzetten, waar de leerlingen hun digitale schoolboeken kunnen afhalen en hun huiswerk kunnen opslaan.

De Zuid-Koreaanse overheid investeert meer dan 1,4 miljard euro in dit project. Het ministerie van onderwijs beweert wel dat digitale schoolboeken goedkoper zijn dan hun papieren varianten, en dat het project bevorderlijk is voor de Zuid-Koreaanse IT-industrie. De leerlingen krijgen dus wellicht geen iPads mee naar school, maar wel tablets van Zuid-Koreaanse fabrikanten zoals Samsung en LG.

(Via: Jakarta Globe)

Vorig artikelReview WeTab: voorlopig een no-go voor deze tablet met MeeGo
Volgend artikelNotion Ink komt in december met Adam 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in