Uitgeverij Eburon kijkt uit naar ‘Het einde van ebooks’

0

De Delftse uitgeverij Eburon bestaat deze week 30 jaar en viert dit met de publicatie van het boek ‘Het einde van ebooks’. Hierin geven 20 ‘visionairs’ hun mening over wat er na het tijdperk van de ebooks komt.

De 20 bijdragen in het boek gaan ieder op hun eigen wijze in op de toekomst van boeken. Nu zijn ebooks nog vaak losse bestandjes die je met een kabeltje of draadloos overzet naar een ereader of tablet, maar hoe ziet het boek van de toekomst eruit? En wat betekent dat voor uitgevers, boekverkopers, lezers en schrijvers?

De publicatie van het boek kon meteen al op een relletje rekenen. Eburon probeerde het boek bij Apple in de iBookstore te krijgen, maar het Amerikaanse bedrijf weigerde het ebook vanwege het noemen van de merknaam ‘iBooks’.

Je vindt het boek wel in diverse andere ebookwinkels en er is een hardcover-editie waarvan het ontwerp geïnspireerd is door de Kindle Keyboard. Jason Merkoski, betrokken bij de ontwikkeling van de originele Kindle, schreef overigens het voorwoord van het boek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in