Manga populair in Japan op ereaders met klein scherm

0

Manga is in Japan zeer populair op ereaders met een klein scherm. Zo’n 10% van de inkomsten in de manga industrie komen uit de e-manga. Manga is het Japanse equivalent van het stripverhaal en bestaat al sinds de Tweede Wereldoorlog.

De meest verkochte e-manga is die met adult-geörienteerde inhoud voor vrouwen. Een voordeel van lezen op de mobiele telefoon is de privacy die je hebt. Veel vrouwen lezen de manga, vaak met expliciete content (niet verwarren met hentai), en willen niet dat anderen zien wat ze lezen in een drukke trein bijvoorbeeld.

Een ander voordeel is dat de e-manga gemakkelijk is aan te schaffen via de mobiele telefoon. De kosten van het stripverhaal worden via de telefoonrekening verrekend, zoals in de westerse wereld de ringtones en mobiele games.

Een interessante parallel dringt zich op: in de westerse wereld wordt vooral het erotische romantische ebook het meest verkocht. Niet alleen erotische content, maar ook kinderboeken worden door volwassenen als ebook gelezen: ze vallen onder de verboden pleziertjes boeken die je makkelijker kunt lezen zonder dat je buren kunnen gniffelen over wat je aan het lezen bent.

Er is wel een verschil. In plaats van dat de e-manga gezien wordt als een bedreiging voor de papieren industrie, zoals hier, wordt hij in Japan als held ontvangen. De manga industrie lag op sterven na dood en nu wordt deze gereanimeerd door de e-manga. Adaptatie van de e-manga gaat een stuk sneller in Japan, dan de ebook adaptatie in de westerse wereld.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelForrester: Amazon is kwetsbaar in opkomende ereader markt
Volgend artikelPlastic Logic ereader prijs rond $ 300

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in