Beveiligde ebooks nu ook te lezen op iPad

  0

  Sinds gisteren is de applicatie txtr, welke eerst alleen beschikbaar was voor de iPhone en Androidtoestellen, ook beschikbaar als iPad-applicatie. Met de applicatie kunnen ebooks welke beveiligd zijn met Adobe DRM gelezen worden.

  Er was de afgelopen tijd nogal wat commotie ontstaan rondom ebooks beveiligd met Adobe DRM. Een forumbezoekster van eReaders.nl kwam er na de aankoop van een ebook bij Bol.com achter dat ze deze niet kon lezen op haar iPad. De iBooksapplicatie van Apple ondersteunt namelijk geen ePub met DRM-beveiliging. Helaas werd dit niet duidelijk door Bol.com vermeld en zat zij dus met een ‘waardeloos’ ebook. Het werd eens te meer duidelijk dat DRM te beperkend werkt voor de goedwillende betalende klant.

  Sinds gisteren is daar een oplossing voor gekomen. De txtr-applicatie kon al op de iPad gebruikt worden, maar was slechts beschikbaar op iPhone-formaat. Met de komst van de txtr-applicatie speciaal voor de iPad is het nu ook mogelijk om ebooks met Adobe DRM te lezen op het tablet. Dit houdt in dat de ebooks van onder andere Selexyz, Bol.com en de beveiligde boeken van ebook.nl nu ook prima te lezen zijn.

  Het overzetten van de ebooks naar de Txtr-applicatie op de iPad gaat als volgt: er dient allereerst een account aangemaakt te worden op www.txtr.com. Vervolgens kun je het ePub-bestand van een aangeschaft ebook uploaden op de website naar je eigen txtr-inbox. Via de applicatie op je iPad kun je vervolgens deze inbox benaderen. Vanuit de inbox kun je het bestand downloaden naar je iPad en openen om te lezen. Vergeet niet om de txtr-applicatie via het Settings-menu te koppelen aan je Adobe ID.

  We hebben de applicatie getest met het boek ‘Aangeraakt’ van Emma Fasol, aangeschaft via ebook.nl. Na aanschaf hebben we het ebook eerst geopend met Adobe Digital Editions op de pc. Vervolgens konden we zonder problemen het ePub-bestand uit het mapje ‘My Digital Editions’ uploaden op de website van txtr.com. Via de inbox in de applicatie was het ebook te downloaden naar de iPad. Er werden tijdens het verwerken wel een aantal foutmeldingen weergegeven, maar dit leidde niet tot problemen bij het openen van het ebook. Waarschijnlijk worden deze foutmeldingen bij nieuwe updates verholpen.

  De komst van de iPad applicatie van txtr is goed nieuws voor iedereen die graag populaire Nederlandse ebooks, welke vaak beveiligd zijn met Adobe DRM, op zijn of haar iPad wil lezen.

  Via: Erik Rigters

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in