Barnes & Noble wellicht in de verkoop

  0

  Barnes & Noble hebben vandaag een persbericht verstuurd waarin zij aankondigen verschillende strategische opties te onderzoeken. Een van deze strategische opties is de verkoop van de boekenketen.

  De markt voor digitaal lezen is turbulent, vooral in de Verenigde Staten. In de strijd om de koppositie heeft Barnes & Noble het zwaar. De directie is daarom begonnen met het exploreren van verschillende strategische opties om de toekomst van Barnes & Noble zeker te stellen. Eén van deze opties is de verkoop van het bedrijf.

  Met de zware concurrentie van Amazon en Apple lukt het Barnes & Noble niet om de Nook goed op de markt te zetten. Bij de ontwikkeling van de ereader hebben zij een fors verlies geleden door de hoge ontwikkelkosten. Dit heeft er onder andere toe geleid dat de aandelen van Barnes & Noble het afgelopen jaar flink in waarde gedaald zijn: ten opzichte van vorig jaar zijn ze zelfs meer dan de helft minder waard. In het persbericht geeft de directie van Barnes & Noble aan dat zij geloven dat de aandelen nu significant ondergewaardeerd zijn. Heroverweging van de te maken strategische keuze is dan ook van groot belang.

  Er is een speciale commissie in het leven geroepen bestaande uit vier onafhankelijke directieleden: George Campbell Jr., William Dillard, II, Margaret Monaco en Patricia Higgins. Deze commissie zal alle opties grondig onderzoeken en een actieplan aanbevelen bij de totale directie. De oprichter en groot-aandeelhouder van het bedrijf, Leonard Riggio, heeft al aangegeven bij eventuele verkoop deel te nemen aan een investeerdersgroep om het bedrijf op te kopen.

  Het is dus nog niet zeker dat Barnes & Noble daadwerkelijk in de verkoop gezet gaat worden. Evenmin wordt er in het persbericht een tijdsindicatie gegeven voor het onderzoek dat de speciale commissie gaat uitvoeren. Dat dit nieuws echter stof doet opwaaien, blijkt wel uit de waarde van de aandelen die na het persbericht nog eens 25% in waarde daalden.

  Bron: Persbericht Barnes & Noble, The Economic Times

  Vorig artikelBeveiligde ebooks nu ook te lezen op iPad
  Volgend artikelExit eSlick Reader en vier modellen Copia

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in