Exit eSlick Reader en vier modellen Copia

  0

  Nieuws over het faillissement van verschillende ereaderfabrikanten, de mogelijke verkoop van Barnes & Noble, prijsverlagingen en nieuwe modellen volgen elkaar nog steeds in hoog tempo op. De markt van digitaal lezen is volop in ontwikkeling en dat is goed te merken. Foxit en Copia komen beide met interessant nieuws.

  Het bedrijf Foxit dat de eSlick Reader op de markt bracht, heeft aangekondigd te stoppen met de productie van deze ereader. Al eerder berichtten we op eReaders.nl over de sluiting van de Europese vestiging van Foxit. Nu is dan ook de stekker uit de productie van het apparaat getrokken. Foxit gaat zich nu volledig richten op hun kerncompetentie: het leveren van PDF en ePub-technologie aan verschillende aanbieders van digitale leesapparaten. Naar eigen zeggen stopt Foxit met de eSlick om de kans dat ze concurreren met partners te elimineren.

  Copia komt daarentegen met heel ander nieuws. Het bedrijf, dat in januari van dit jaar nog aankondigde met zes ereaders te komen, zegt nu de plannen gewijzigd te hebben. Er worden nu ‘slechts’ twee ereaders aangekondigd: een 5 inch model voor 99 dollar en een 10.1 inch touchscreen model voor 299 dollar. Beide ereaders beschikken over een LCD-scherm. Copia beloofde daarnaast van digitaal lezen een online sociale bezigheid te maken met een eigen platform. Via het platform zou digitale content ontdekt, gedeeld en aangekocht kunnen worden en is delen via bestaande online sociale media mogelijk.

  Of Copia haar plannen met de twee nieuwste ereaders dit keer daadwerkelijk voortzet, valt nog te bezien. Na het persbericht van januari bleef het ook angstvallig stil rondom Copia en verkeert het platform nog steeds in de bètafase.

  Bronnen: Find eBook Readers Blog: Foxit & Copia

  Vorig artikelBarnes & Noble wellicht in de verkoop
  Volgend artikelEburon publiceert eerste ebook met video in iBookstore

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in