Eburon publiceert eerste ebook met video in iBookstore

  0

  Ondanks dat de iBookstore in Nederland nog niet geopend is, experimenteert Uitgeverij Eburon al druk met het aanbieden van ebooks via de iPad en iPhone. Vandaag lanceren zij een proof of concept van een enhanced ebook met daarin video.

  Het toepassen van multimedia-elementen in ebooks, zoals videofragmenten, biedt een geheel nieuwe lijn van mogelijkheden voor ebooks. Zo kunnen instructievideo’s toegevoegd worden aan handleidingen, kunnen er interviews of korte clips in een ebook opgenomen worden of kan een spannende thriller ondersteund worden met videomateriaal. Sinds een recente update van de iBookstore worden dergelijke ebooks met daarin video ondersteund.

  Er zijn al meerdere voorbeelden bekend van ebooks met daarin video (‘vooks’), maar die werden als losse apps aangeboden. Eburon biedt het boek ‘Verkoopkunst’ van Wim Aalbers met daarin een embedded video nu echter als ‘gewoon’ ebook aan via de iBookstore. In het voorwoord van het ebook is een video-interview met de schrijver opgenomen. Op de desbetreffende pagina wordt een kleine videoplayer weergegeven. De video kan op het scherm van de iPad of iPhone beeldvullend weergegeven worden.

  Het ebook verschijnt binnenkort in de iBookstore, maar zal daar eerst alleen te koop zijn voor Amerikaanse klanten. Nederlandse lezers zullen moeten wachten totdat de iBookstore ook hier haar deuren opent. Het ebook kan echter wel al aangeschaft worden via eburon.nl. Een dergelijk enhanced ebook is platformafhankelijk. Voor elk verschillend platform zal een verschillende versie van het ebook gemaakt moeten worden.

  Bron: Eburon

  Vorig artikelExit eSlick Reader en vier modellen Copia
  Volgend artikeliRex maakt doorstart- Update

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in