Geen PRS-T4: Sony stopt met ereaders

0
DELEN

Sony zal deze herfst geen nieuwe ereader meer op de markt brengen. Dat zegt een woordvoerder in gesprek met de Duitse site Lesen.net. Voor het bedrijf is het economisch niet meer haalbaar om ereaders te produceren en verkopen. Dat betekent dat de vorig jaar uitgebrachte PRS-T3 de laatste is in een reeks die 10 jaar geleden begon met de Sony Librie.

Sony was een van de pioniers op de ereadermarkt. In 2009 brak het bedrijf samen met Bol.com de Nederlandse ebookmarkt open met een groots reclameoffensief. Na enkele succesvolle ereaders in de afgelopen 5 jaar, zoals de PRS-650 en de T1, ging het marktaandeel van Sony langzaam achteruit door de komst van andere spelers.

In de VS wist het bedrijf daarentegen nooit echt voet aan de grond te krijgen. Daar was de macht van Amazon, Apple en Barnes & Noble simpelweg te groot voor. Eerder sloot het bedrijf al de internationale ebookwinkels, en langzaam werd duidelijk dat ook de dagen van de ereader geteld waren.

Sony blijft overigens wel actief op de markt voor elektronisch papier. Zo ontwikkelde het onlangs een 13.3 inch ereader, voornamelijk voor zakelijke en educatieve klanten.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER