Site review: DailyLit

0

De komende weken besteedt eReaders.nl aandacht aan een aantal websites die in het teken van digitaal lezen staan. Vandaag de tweede aflevering die over DailyLit gaat. Heb jij een suggestie voor de rubriek ‘Site review’? Laat het dan even weten via het contactformulier.

Op DailyLit vind je meer dan 1.400 ebooks, zowel gratis als betaalde, die je kunt kopen of waarop je abonneert om er vervolgens op het door jou gewenst tijdstip steeds een deel van te ontvangen via e-mail of feed. De ebooks zijn voornamelijk Engelstalig. Daarnaast biedt DailyLit ook Duitse, Franse en Italiaanse titels. eReaders.nl bezocht DailyLit en kwam tot het volgende:

DailyLit DailyLit biedt boeken aan in meer dan 80 uiteenlopende categorieën. Zowel klassiekers als recentere titels. Een deel daarvan is gratis te lezen dus uitproberen kost je niks. De gemiddelde prijs die je voor de overige boeken betaalt, ligt nog onder de 10 dollar.

DailyLit onderscheidt zich met de mogelijkheid om delen van het ebook te ontvangen wanneer jij dat wilt, zodat je stukjes kunt lezen wanneer het jouw uitkomt. Als je dagelijks niet zoveel tijd hebt om te lezen, kun je toch steeds een stukje lezen en zo een heel boek doorwerken. Je kunt altijd tussentijds besluiten om de rest van het boek in zijn geheel te ontvangen.Je ontvangt de boeken integraal dus je kunt ook offline lezen nadat je de e-mail opgehaald of de feed ververst hebt. Ook afbeeldingen worden netjes meegestuurd en weergegeven in de boeken.

Het sociale aspect rond lezen is belangrijk op DailyLit. Op het forum kun je discussiëren over je favoriete boeken en auteurs. Je kunt in je persoonlijk profiel laten zien welke boek je leest of welke je gelezen hebt. Ook kun je boeken cadeau doen aan familie, vrienden en kennissen. In je profiel beheer je ook de boeken waarop je bent geabonneerd. Zo kun je gemakkelijk een abonnement even stopzetten wanneer je geen tijd hebt om te lezen.

DailyLit is een handige service waarbij het jammer is dat er geen Nederlandstalige boeken beschikbaar zijn. De manier waarop DailyLit opgezet is en werkt, laat zien welke interessante mogelijkheden digitaal lezen met zich meebrengt.

DailyLit.com

Vorig artikelGoogle Books Settlement opt-out deadline vandaag
Volgend artikelSiPix hoopt eerste kleuren epaper te leveren voor einde 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in