Schikking VS: lezers krijgen tot $1,32 per gekocht ebook terug

  0

  Steeds meer details over de schikking die is bereikt in de Amerikaanse ebookrechtszaak komen boven tafel. Uitgeverijen HarperCollins, Hachette en Simon & Schuster betalen gezamenlijk 69 miljoen dollar, waarmee lezers tot $1,32 per gekocht ebook terug zullen krijgen.

  De Amerikaanse overheid verdenkt Apple en 5 grote uitgeverijen ervan de prijs van ebooks kunstmatig hoog te hebben gehouden. Een drietal uitgeverijen heeft inmiddels aangegeven te willen schikken.

  Lezers hoeven in principe niets te doen om geld terug te krijgen voor hun te duur gekochte digitale boeken. Ze krijgen bij de winkel waar ze de ebooks hebben gekocht een tegoed waarmee ze nieuwe aankopen kunnen doen. Willen ze hun geld echter op hun bankrekening terug dan moet er daarvoor wel een aanvraag ingediend worden.

  De partijen in de schikking zijn overeengekomen om diverse bedragen per verkocht ebook terug te storten. Zo wordt er voor bestsellers een bedrag van $1,32 gehanteerd, voor nieuwe boeken die niet op de bestsellerlijst van de NY Times voorkwamen een bedrag van $0,36 en voor backlisttitels een bedrag van $0,25. De terugbetalingen hebben betrekking op ebooks die zijn aangeschaft tussen 1 april 2010 en 21 mei 2012.

  (Via: Publishers Weekly)

  Vorig artikel‘Digitale lezers verkiezen vluchtig leesvoer’
  Volgend artikelKobo Touch handmatig updaten naar versie 2.1.1

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in