Dagblad Spits vanaf vandaag interactief met Kooaba-app

0

Al enige tijd zijn krantenuitgevers op zoek naar manieren om de brug te slaan tussen de online en offline wereld. Spits denkt nu de oplossing te hebben gevonden met ‘Kooaba Paperboy’, een smartphone-applicatie waarmee stukken in de gedrukte krant verrijkt worden met video’s, foto’s, muziek, links of andere toevoegingen.

Lezers van Spits hebben vanaf vandaag met behulp van Kooaba Paperboy toegang tot extra informatie op hun Android-smartphone of iPhone. Wanneer de applicatie gedownload en geïnstalleerd is, kun je via de app een foto maken van een krantenpagina, waarna je direct ziet welke opties de gefotografeerde pagina biedt. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om artikelen naar vrienden door te sturen via Twitter of Facebook, extra video’s te bekijken bij een artikel, of meer te weten te komen over een bepaalde advertentie in de krant.

De techniek werkt op min of meer dezelfde manier als de al bestaande QR-codes, maar het verschil is dat die codes nu niet meer nodig zijn. In feite is heel de pagina een code, en zo heb je niet slechts bij een enkel artikel extra informatie en mogelijkheden, maar in principe bij alle artikelen op de pagina. De applicatie wordt in Duitsland en Zwitserland al geruime tijd met succes gebruikt door kranten als Blick en 20 Minuten.

Piet Bakker, lector Massamedia en Digitalisering aan de Hogeschool Utrecht, stelt in de Spits van vandaag dat het niet alleen een interessante techniek voor adverteerders is, maar ook voor de redactie van een krant. ‘Je moet natuurlijk oppassen dat je niet aan elk artikel allerlei links hangt en goed nadenken over wat je wilt toevoegen. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat het bij een artikel over Alicia Keys leuk is om ook backstagebeelden te laten zien, of een link te geven naar haar muziek of videoclip. Dat is wat Time nu doet met hun iPad-app, maar het kan ook met een krant en Paperboy.’

Kooaba Paperboy is te downloaden in de App Store en in de Android Market.

Vorig artikelPocketbook maakt prijzen nieuwe ereaders bekend
Volgend artikelJonge Duitsers erg geïnteresseerd in ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in