Jonge Duitsers erg geïnteresseerd in ebooks

0

Binnen minder dan twintig jaar worden er enkel nog digitale boeken gepubliceerd. Dat denkt een op de vijf Duitsers. Van de Duitsers onder de dertig jaar verwacht zelfs een op de drie dat ebooks de toekomst hebben. Uit onderzoek van de Duitse IT-branchevereniging Bitkom blijkt dat veel mensen denken dat het papieren boek zijn langste tijd gehad heeft.

Onderzoeksbureau Forsa vroeg in opdracht van Bitkom meer dan duizend Duitsers uit alle bevolkingsgroepen naar hun mening over digitaal publiceren. Van de ondervraagden overweegt meer dan de helft momenteel ebooks aan te schaffen. Met zesentachtig procent is vooral onder scholieren en studenten de vraag naar ebooks het grootst. Het onderzoek toont aan dat er een flinke leeftijdskloof is op het gebied van ebooks. Van de jongeren onder 30 jaar wil in totaal eenentachtig procent ebooks kopen, terwijl nog geen derde van de ouderen boven de 60 jaar dat wil.

Volgens Bitkom laat het onderzoek zien dat de boekenbranche voor een enorme uitdaging staat. Vooral digitale academische literatuur en reisboeken staan in het middelpunt van de belangstelling van het lezerspubliek. Van alle ondervraagden wil achtentwintig procent wetenschappelijke vakliteratuur of reisboeken in digitale vorm aanschaffen. Vlak daar achteraan komt non-fictie, met zesentwintig procent. Veertien procent van alle ondervraagden wil nu graag romans in ebookvorm kopen.

(Via: Bitkom.)

Vorig artikelDagblad Spits vanaf vandaag interactief met Kooaba-app
Volgend artikelMede namens mijn vrouw
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in