Scribd biedt nu ook ebook-abonnement

0

De online documentensite Scribd heeft zich het afgelopen jaar langzaamaan omgevormd tot een soort Spotify voor ebooks. Door de medewerking van uitgeverij HarperCollins kan het nu een ruime catalogus met ebooks aanbieden die gebruikers voor 8,99 dollar per maand onbeperkt kunnen lezen.

Het al ruim 5 jaar bestaande Scribd legde de focus eerst op het delen van allerlei documenten, en stond bekend als een soort Youtube voor tekstbestanden. Vanaf afgelopen januari experimenteerde het bedrijf echter ook met het aanbieden van ebooks.

Deze week opende het bedrijf de nieuwe dienst officieel, met de aankondiging dat ebooks van de grote uitgever HarperCollins voortaan te vinden zijn in het aanbod. De boeken van Scribd kunnen op de iPad, iPhone en Android-telefoons en tablets gelezen worden, maar ook gewoon in de browser.

Er zit geen limiet aan het aantal ebooks dat je als abonnee kan lezen. Een uitgever krijgt pas betaald op het moment dat een boek helemaal gelezen is. Het abonnement is wereldwijd af te sluiten, maar niet alle boeken zijn wereldwijd beschikbaar.

Scribd is niet de enige die een abonnementsmodel voor ebooks in het leven roept. Eerder volgden bijvoorbeeld Oyster en 24Symbols die route.

Vorig artikelNRC bundelt nieuwsdossiers in ebookvorm
Volgend artikelReview: Kobo Aura
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in