Dualscreen XO-laptop van de baan

0

Er komt geen nieuwe uitvoering van de kindvriendelijke XO laptop met twee beeldschermen. Dat heeft Nicholas Negroponte van het One Laptop Per Child (OLPC) project bekend gemaakt.

De oorspronkelijke XO laptop werd ontwikkeld voor gebruik in derde wereld landen en onderscheidde zich o.a. door een innovatieve schermtechnologie, waarbij de achtergrondverlichting kan worden uitgeschakeld om energie te besparen. Het scherm is dan ook in daglicht leesbaar, en daarmee een goed alternatief voor een ereader.

De XO luidde de stortvloed van netbooks in zoals we die de afgelopen tijd steeds vaker tegenkomen. Kleine, eenvoudige laptops, waarmee je prima kunt internetten, emailen of een briefje kunt typen. En aangezien de netbooks vaak uren werken op een accu kun je ze ook gebruiken als ereader.

Vorig jaar maakte de stichting OLPC bekend dat er een tweede versie van de XO in de maak was, welke voorzien zou zijn van twee schermen. Eén van die schermen kon dienstdoen als virtueel toetsenbord, zodat het machientje als laptop gebruikt kan worden, en gekanteld zou het apparaat veel weg hebben van een ereader met twee schermen.

Helaas zal deze dualscreen uitvoering er niet komen, in plaats daarvan wordt het oorspronkelijke design aangepast. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat er een geheel nieuw model komt, welke volledig van plastic wordt gemaakt, onbreekbaar is, en slechts 0,6cm dik wordt.

(Bron: Tweakers.net)

Vorig artikelBill McCoy van Adobe over DRM en ebooks
Volgend artikelUniBook.com stapt in ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in