E Ink haalt recordwinst in derde kwartaal

0

Het Taiwanese bedrijf E Ink Holdings heeft in het derde kwartaal van 2010 een recordwinst behaald. De nettowinst van het bedrijf dat de schermen van veel van de nu verkrijgbare ereaders maakt, kwam uit op 22,2 miljoen dollar. Het bedrijf vergroot de productie nog extra om aan de groeiende vraag te voldoen.

Digitimes meldt dat de winst met 22,2 miljoen dollar wel lager was dan de verwachting die het bedrijf eerder had. Voor een deel kwam dat doordat de marge op de schermen van het bedrijf afnam. De prijs van displays met elektronische inkt daalt de laatste tijd sterk. Ook heeft E Ink aanpassingen moeten doen aan de productielijnen voor de nieuwe Pearl-schermen.

Voor het vierde kwartaal verwacht E Ink dat de de nettowinst nog zal toenemen. De productie van eInkschermen kost steeds minder en op korte termijn zullen de verkoopprijzen van de schermen niet zo hard dalen, hoopt het bedrijf. Tegelijk zal de vraag naar de schermen ook in het vierde kwartaal toenemen. Amazon, de grootste ereaderverkoper ter wereld, verwacht dat de verkopen in die periode een recordhoogte zullen bereiken. E Ink speelt daarop in door de productiecapaciteit te vergroten, doormiddel van het plaatsen van nieuwe apparatuur. In december hoopt het bedrijf recordaantallen ereaderschermen te kunnen verschepen.

(Via: Digitimes.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in