Verkoop Toshiba Folio 100 van start in Europa

0

Toshiba is vandaag begonnen met de verkoop van de Folio 100, een 10,1-inch Android-tablet. Het apparaat draait op Android 2.2 maar heeft geen toegang tot de Android Market. In plaats daarvan heeft Toshiba een eigen winkel voor applicaties opgericht.

De tablet komt onder meer met een snelle Nvidia Tegra 2-processor, een schermresolutie van 1024 bij 600 pixels, 16 GB intern geheugen, een webcam, een SD-kaartingang en tot 7 uur batterijduur. De Folio 100 weegt 760 gram en ondersteunt vanaf half november Flash 10.1.

In de Toshiba Market Place vinden kopers een groeiend aantal applicaties die speciaal voor het 10,1-inch scherm geoptimaliseerd zijn. Toshiba roept ontwikkelaars op meer applicaties voor het apparaat te gaan ontwikkelen. Het bedrijf verwacht rond eind november zo’n 1.000 apps beschikbaar te hebben, onder meer in de categorieën communicatie, games, zakelijk en ebooks.

Enige tijd geleden kwam Toshiba ook met een eigen ebookwinkel, Toshiba Book Place. Dit platform draait op het veelbesproken Blio. Op dit moment zijn de ebooks hiervan enkel nog op de PC en laptop te lezen, in de nabije toekomst moeten ook Android- en iPad-apps beschikbaar komen. Waarschijnlijk zullen de ebooks van Toshiba dan ook op de Folio 100 te lezen zijn.

De Folio 100 is in diverse Europese landen verkrijgbaar voor prijzen vanaf 399 euro. Half november zal de tablet ook in Nederland te koop zijn. Later zal er ook nog een 3G-versie op de markt komen, die moet 450 euro gaan kosten.

(Via: Toshiba.)

Vorig artikelE Ink haalt recordwinst in derde kwartaal
Volgend artikelNotion Ink Adam vanaf begin december te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in