Roep van Britse uitgevers om ebook-bestsellerlijst

0

Britse uitgevers herhalen het verzoek om een Britse ebook-bestellerlijst, nu de
Wall Street Journal (WSJ) de Amerikaanse lijst voor het eerst gepubliceerd heeft. De lijsten omvatten een ebook top-10 voor fictie en non-fictie en gecombineerde lijsten van ebooks en fysieke boeken voor fictie en non-fictie.

De uitgeverijen Hachette en Penguin zijn van mening dat er in het Verenigd Koninkrijk ook behoefte is aan een ebook-bestsellerlijst. “Wij hebben een betrouwbare ebook-bestsellerlijst nodig die de digitale aangelegenheden van de industrie weergeeft, de lijst van gedrukte boeken aanvult en een omvattend beeld geeft van de bestverkochte boeken in alle formaten in het Verenigd Koninkrijk”, aldus George Walkley van Hachette.

Opvallend is dat in de ebook-top 10 van de WSJ drie self-published titels staan. Op nummer vijf staat The Mill River Recluse van Darcie Chan, op nummer zes staat The Abbey van Chris Culver en ten slotte op nummer acht Last Breath van Michael Prescott. Het boek van Darcie Chan is eveneens opgenomen in de gecombineerde lijst, waar het op nummer tien staat.

Voorzitter van Nielsen Book, Jonathan Nowell, laat weten dat het onderzoeksbureau graag voor elk gebied lijsten wil samenstellen maar dat hij nog niet kan meedelen op welke termijn. “Veel hangt af van de data die we kunnen krijgen van ebookverkopers, en we zijn met hen wereldwijd in gesprek.”

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelEbookverkoop van Penguin is verdubbeld
Volgend artikelBetaalmuur is succesvol voor New York Times

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in