Ereaders en tablets toegestaan tijdens opstijgen en landen

0

Amerikaanse reizigers mogen binnenkort hun ereader en tablet gewoon aan laten tijdens het opstijgen en landen met een vliegtuig. Daarmee komt een lang bestaande ban op het gebruik van dergelijke apparaten tot een einde. Mobiele telefoons moeten wel uitgeschakeld blijven.

De Amerikaanse overheidsdienst Federal Aviation Administration kwam eind vorige week met het bericht dat de vliegtuigen van de meeste vliegmaatschappijen bestand zijn tegen de radiosignalen die kleine mobiele apparaten als ereaders en tablets uitzenden. Michael Huerta van de FAA: “Het is veilig om gedownload materiaal te lezen en spelletjes te spelen.”

Steeds meer vliegtuigen worden uitgerust met een wifiverbinding, zodat reizigers ook in de lucht online kunnen zijn. Tot nu toe moesten tablets en ereaders bij landen en opstijgen uitgeschakeld worden. De regel die dit bepaalde is inmiddels 50 jaar oud.

Het nieuws van de FAA werd door zowel vliegmaatschappijen als technologiebedrijven met veel enthousiasme onthaald. Zo verlaagde Amazon vandaag tijdelijk de prijzen van een aantal tablets en ereaders ter gelegenheid van deze ontwikkeling. Ook gingen de aandelen van een bedrijf dat verantwoordelijk is voor wifiverbindingen in vliegtuigen flink omhoog.

Vorig artikelUitgeverij HarperCollins zet in op eigen ebookverkoop
Volgend artikelPrijsvraag: maak kans op 3 maanden gratis lezen op eLinea
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in