Ebooks veranderen het leven van de schrijver

0

Schrijven Online heeft een onderzoek gedaan onder 500 schrijvers over hun toekomstverwachtingen. Vier procent van de schrijvers heeft een ereader. Bijna vijftig procent verwacht dat hun toekomst zal veranderen door de komst van de ereader.

Een van de grootste veranderingen die de schrijvers zien aankomen, is de bredere beschikbaarheid van oudere titels. Ook het gebruik van hyperlinks en eenvoudige vormen van interactiviteit worden genoemd als veranderingen.

De grootste groep denkt dat de ereader zal slagen. Dat wordt gedacht om verschillende redenen: onder meer vanwege de positieve effecten op het milieu, goedkopere ebooks en vanwege het gemak als men op reis gaat of in de ruimte die het thuis scheelt.

Vier procent van de auteurs beschikt dus al over een ereader. Zo’n 18 procent wil er in de toekomst zeker eentje aanschaffen. Zestien procent vindt de ereader nog te duur om aan te schaffen en 17 procent is te weinig bekend met het fenomeen om er iets zinnigs over te zeggen.

Van de 18 procent die een ereader wil aanschaffen, zegt 30 procent dat binnen een half jaar te willen doen en veertig procent binnen een jaar. 28% van de respondenten zegt binnen de komende vijf jaar een ereader aan te schaffen.

De schrijvers verwachten ook volop nieuwe soorten boeken en genres door de mogelijke interactiviteit van hyperlinks: non-lineaire teksten (zich vertakkende verhalen), kriskrasboeken waarbij je door te klikken zelf het verhaalverloop kiest en hele dikke boeken omdat een ereader bijna onbeperkte opslagruimte biedt.

Meer over dit onderzoek is te lezen in het (papieren) tijdschrift Schrijven Magazine dat vandaag in de winkels ligt. Deze uitgave staat geheel in het teken van ebooks en ereaders.

(Via: Schrijven online).

Vorig artikelNook op eBay en Ellen Degeneres show
Volgend artikelTop ereaders in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in