Skiff is grootste ereader op CES

0

De Skiff ereader van Hearst is niet alleen de grootste ereader die aanwezig is op de CES, hij is ook nog eens de meest flexibele ereader tot nu toe. Het scherm heeft een diagonaal van maar liefst 11,5 inch.

We bespraken de Skiff al eerder maar toen was nog niet bekend dat de ereader 11,5 inch groot zou worden. En daarmee is de ereader de grootste ereader tot nu toe. De ereader zal verder beschikken over 3G en is 1600 x 1200 pixels groot. Dat is niet wezenlijk anders dan de 800 x 600 pixels van bijvoorbeeld de Sony Touch Edition. De Skiff zegt een resolutie te hebben van 174 dpi (dots per inch), de Sony heeft een resolutie van ongeveer 170 dpi. Dat ontloopt elkaar dus niet veel.

Het apparaat weegt 498 gram. Het touchscreen is zowel met de vingers als met een stylus te bedienen. De schermtechnologie komt van LG. Dat maakt dat het apparaat zo dun is. Een andere feature van het scherm is dat het heel buigzaam is. Het scherm is ook het eerste dat gemaakt is van een metalen folie eInk. Het scherm zou daarmee breuk-bestendig moeten zijn.

Inmiddels gaat er al weer hier en daar voorzichtig een geluid op dat de ereader niks nieuws brengt. Het zou meer gaan om het serveren van advertenties dan daadwerkelijk brengen van het nieuws. Maar de meeste geluiden zijn toch positief over deze grote eInk ereader. Feit is wel dat de Skiff zowel de Kindle DX als de iRex DR1000S met gemak achter zich laat als het gaat om schermgrootte.

De Skiff zal voornamelijk te gebruiken zijn voor het lezen van kranten en tijdschriften die uit het Hearst imperium komen. Middels het Skiff platform zal de ereader de epaper en het e-tijdschrift binnen krijgen. Het Skiff platform is echter ook geschikt voor andere ereaders. Of de Skiff ooit naar Nederland en Vlaanderen zal komen is onbekend.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelVoorspellingen voor de ebookmarkt van 2010
Volgend artikelEreader applicaties populair in Nederlandse App Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in