Nieuwe Nederlandse webwinkels stunten met ebookprijzen

0

De afgelopen week zijn er twee nieuwe ebookwinkels gestart met afgeprijsde ebooks in het assortiment. Webwinkel eBooks4all.nl heeft als nieuwjaarsactie standaard 5 procent korting op het volledige aanbod en eBoekstunter.nl biedt zelfs standaard 10 procent korting op alle ebooks.

De nieuwe ebookshop eBooks4all opende eind 2010 de deuren en wil naar eigen zeggen het ‘groene’ digitale lezen stimuleren. In de openingsperiode van de winkel kunnen lezers met behulp van een kortingscode 5 procent korting krijgen op alle ebooks uit het assortiment. Daarnaast dingen klanten mee naar ‘een jaar gratis digitaal lezen’.

Webwinkel eBoekstunter gaat nog een stap verder en stelt ‘de voordeligste van Nederland’ te zijn. Met een standaardkorting van 10 procent op alle ebooks kan de korting per boek tot enkele euro’s oplopen. De ebookwinkel is sinds begin deze week actief en biedt bijvoorbeeld ‘De vrouw die met vuur speelde’ van Stieg Larsson voor 14,36 euro in plaats van 15,95 euro en het boek ‘Congo’ van David van Reybrouck voor 17,95 euro in plaats van 19,95 euro.

In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zorgden prijsstunters ervoor dat een aantal grote uitgevers het recht opeisten zelf de prijs van een ebook vast te mogen stellen. Ebookwinkels moeten zich vervolgens aan die prijs houden. In Nederland is dat vooralsnog niet het geval. Ook geldt hier voor ebooks in tegenstelling tot gedrukte boeken geen vaste boekenprijs, zodat winkels niet gebonden zijn aan een bepaalde prijs bij het verkopen van ebooks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in