Digitale bestsellers doen het goed tijdens feestdagen

0

De Amerikaanse krant USA Today meldt dat in totaal negentien van de top vijftig bestsellers het tijdens de feestdagen beter in ebookvorm deden dan in papieren vorm. Van alle eerste zes titels op de bestsellerlijst werden er meer ebooks dan papieren versies verkocht.

De Millenniumtrilogie van Stieg Larsson staat op drie van de eerste vier plaatsen. De Amerikaanse uitgever van de boeken stelt dat er tijdens de feestdagen 165.000 ebooks van Larsson verkocht zijn, tegenover 155.000 papieren boeken.

Volgens Michael Kader van de uitgevers-nieuwsbrief Publishers Lunch zijn er gedurende de feestdagen zo’n 3 tot 5 miljoen nieuwe ereaders in gebruik genomen. Deze nieuwe klanten zijn voor een deel verantwoordelijk voor de grote groei van het aantal verkochte ebooks in deze periode. Kelly Gallagher van onderzoeksbureau Bowker stelt dat het aantal verkochte ebooks dit jaar zou kunnen afvlakken maar nog steeds twee keer meer kan zijn dan in 2010.

Bij internetwinkel Amazon zagen ze in oktober 2010 al de eerste bestsellers beter verkopen in ebookvorm dan in papierenvorm. Op eerste kerstdag 2009 verkocht het bedrijf eveneens al meer ebooks dan papieren boeken. Ook concurrent Barnes & Noble meldde onlangs een groei van de ebookverkopen en maakte bekend dat het op eerste kerstdag 2010 een miljoen ebooks verkocht.

(Via: USA Today.)

Vorig artikelNieuwe Nederlandse webwinkels stunten met ebookprijzen
Volgend artikelLG en iriver introduceren ereader met hoge schermresolutie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in