Fabrikant BeBook ereaders failliet

0

Endless Ideas, de Nederlandse fabrikant van de BeBook ereaders en tablet, is failliet. Het bedrijf kwam in 2008 op de markt met een 6” eInk reader onder de naam BeBook. Later introduceerde het bedrijf ook ereaders met wifi connectiviteit en de BeBook live, een tablet die begin 2011 in de verkoop ging.

Het Utrechtse bedrijf maakte een snelle ontwikkeling door, niet alleen in Nederland, maar ook over de grenzen. Dat was mede te danken aan samenwerkingsverbanden met boekhandels en elektronicaketens en brede marketingcampagnes.

De eerste BeBook, die later als de ‘One’ door het leven ging, was een eenvoudige 6” ereader. Later kwamen de BeBook mini, een ereader met een 5” scherm, en de BeBook Neo, met wifi. Daarna volgde er een voordeliger uitvoering van de Neo zonder wifi, de BeBook Club. En begin 2011 kwam Endless Ideas met een eigen Android tablet op de markt, de BeBook Live.

De concurrentie van andere ereaders en tablets kwam echter snel op gang. Vooral in 2011 zakten de prijzen van ereaders spectaculair. Waar de BeBook One in 2008 nog 300 euro moest kosten, wordt voor een 6” ereader met eInk scherm nu nog geen honderd euro betaald. En ook op de tabletmarkt struikelen de fabrikanten over elkaar heen om Android tablets tegen lage prijzen op de markt te brengen.

Het is nog niet duidelijk of het doek definitief valt voor Endless Ideas. Volgens de curator wordt er gewerkt aan een doorstart. “Daar hopen we volgende week meer duidelijkheid over te krijgen.”

(via Emerce)

Vorig artikel2012: het jaar waarin Nederlandse bibliotheken ebooks omarmen
Volgend artikel24symbols, Spotify voor boeken, komt met white-label variant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in