Eén op de vijf e-lezers schaamt zich voor ebookcollectie

0

Uit een onderzoek van de Britse krant The Independent volgt dat één op de vijf lezers zich dusdanig schaamt voor hun ebookcollectie dat ze hun ereader niet als vermist zouden opgeven als ze deze zouden verliezen.

Het blijkt dat erotische en romantische boeken ongekend populair zijn bij ebooklezers. Dat komt deels door het feit dat je relatief anoniem kunt lezen: niemand ziet immers in de trein of bus wat voor boek je aan het lezen bent.

Bij de Britse Greater Victoria Public Library worden romantische ebooks zelfs het meest uitgeleend van alle ebooks. In 2011 leenden zij ruim 132.000 romantische ebooks en luisterboeken uit, tegenover 113.661 non-fictie titels en 90.559 thrillers. En ook Amazon meldt een stijgende vraag naar erotische ebooks.

Maar blijkbaar schamen veel lezers zich nogal voor hun collectie romantische en erotische ebooks. Twintig procent van de Britten is dus zelfs liever hun ereader voorgoed kwijt als ze deze verliezen dan dat ze hem als vermist zouden opgeven, uit angst om ‘ontmaskerd’ te worden als liefhebber van erotische verhalen.

(via Times Colonist)

Vorig artikelMeer duidelijkheid over gebruiksvoorwaarden iBooks Author
Volgend artikelWaarom boekapp ‘Alles ruikt naar chocola’ 60.000 euro kostte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in