Openbaar Ministerie in beroep in zaak ebookpiraat

0

Het Openbaar Ministerie tekent beroep aan tegen de beslissing van de rechter om geen uitspraak te doen in de zaak tegen een Nederlandse ebookpiraat. De man heeft via een torrentsite een bestand met een kleine 5.000 ebooks illegaal verspreid. Het OM werd vorige week niet ontvankelijk verklaard.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie meldt aan website Tweakers dat het meent dat de zaak wel door de rechter beoordeeld had moeten worden. “Het gaat om heel veel boeken die zijn gedeeld. En de boekenmarkt is een lastige markt.” Daarom gaat het OM nu in hoger beroep.

De rechter was verleden week van mening dat de richtlijnen van het OM aangeven dat een dergelijke zaak niet in een strafzaak behandeld moet worden maar in een civiele zaak. De advocaat van de verdachte, die heeft bekend, heeft daarom ook vertrouwen in een goede afloop. “Ik denk dat de richtlijnen van het Openbaar Ministerie heel duidelijk zijn en dat een hogere rechter daar niet anders over zal denken.” Het kan volgens hem 9 tot 12 maanden duren voordat de zaak voorkomt.

(Via Tweakers)

Vorig artikelBoekenwolk: Onbeperkt kinderboeken lezen met abonnement
Volgend artikelAmerikaanse uitgevers lanceren boekensite Bookish.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in