Samsung introduceert derde ereader

0

Tijdens de CES vorige maand introduceerde Samsung twee nieuwe touchscreen eInk ereaders. De Samsung E6 van 6 inch en de Samsung E101 van 9,6 inch. Gisteren kwam er nog een derde eInk ereader bij. Deze derde ereader, de Samsung E61, heeft evenals de E6 een 6 inch resistive eInk touchscreen.

De Samsung E61 beschikt over een resolutie van 800 x 600 pixels, 2GB Flash geheugen dat uitbreidbaar is met een MicroSD kaart en is te bedienen met een stylus. De ereader heeft ook internetconnectiviteit via wifi. Qua specificaties lijkt de E61 veel op de E6. Het verschil zit in het controlepaneel dat niet meer verstopt zit in een soort slider. Ook heeft de E61 een toetsenbord met, zeer origineel, doorzichtige toetsen. Techcrunch noemt dit lelijk, maar dat is een kwestie van smaak.

De E61 kan enige gelijkenis met de Kindle 2 niet ontzegd worden, daar deze hetzelfde toetsenbord, dezelfde schermdiagonaal en dezelfde manier van “bladeren” met de knoppen aan de zijkant heeft. Het verschil met de Kindle 2 is dat de E61 iets kleiner en iets lichter is en dat deze ereader van Samsung wel een touchscreen heeft die je met een stylus kan bedienen.

Hoeveel de Samsung E61 ereader zal gaan kosten en of deze naar Nederland komt, is nog niet bekend. De prijs van de Samsung E6 is $399. De kans dat deze E61 een zelfde bedrag zal moeten kosten, is vrij groot. Welk bestandsformaat de ereader zal ondersteunen is niet bekend.

Op de website van Samsung is niets te vinden over deze nieuwe ereader. Het originele bericht komt van de Italiaanse website PC Professionale (Google Engels). Zij vermelden dat Samsung deze mededeling heeft gedaan op de ISE (Integrated Systems Europe) in Amsterdam die afgelopen week aldaar gehouden werd. Op die site is echter ook niets terug te vinden van deze mededeling.

We hebben contact opgenomen met Samsung Nederland. Zodra we antwoord krijgen, zullen we de informatie hier updaten.

(Via: Best tablet review.)

Vorig artikelTrouw introduceert eigen iPhone app
Volgend artikelEbooks met DRM direct leesbaar op iPhone via txtr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in