Ebooks met DRM direct leesbaar op iPhone via txtr

0

Ebook.nl twitterde dat het mogelijk is om nu hun ebooks met kopieerbeveiliging (Adobe DRM) te lezen op de iPhone en iPod Touch. Dit kun je doen via de ereader applicatie txtr. Voorheen moest je eerst een ebook van het txtr platform kopen, maar dat is nu niet meer noodzakelijk.

Dat betekent dat je ook ebooks die beveiligd zijn met Adobe DRM van andere ebookwinkels, zoals Selexyz, Bruna en Bol.com kunt lezen op je iPhone en iPod Touch. Txtr is namelijk de enige applicatie voor de smartphone en tablet die ondersteuning biedt voor DRM.

De applicatie txtr bestaat al langer en is gekoppeld aan de gelijknamige website en ereader, die over een paar maanden op de markt moet gaan verschijnen. In eerste instantie kon je geen ebooks van andere aanbieders via deze app lezen. Daarvoor moest je eerst een ebook kopen via het platform van txtr. Txtr heeft alleen maar Duitse ebooks, wat vrij logisch is als je een Duits platform bent. Deze “workaround” is nu opgelost.

Om ebooks te kunnen lezen op je iPhone of iPod Touch moet je het volgende doen:
1. Maak een account aan op txtr.com;
2. Upload daar in je eigen collectie één of meerdere ebooks;
3. Download de applicatie vanuit de App Store (zoek op txtr) op je iPhone of iPod Touch;
4. Vul je account naam in en klik vervolgens op het knopje rechts bovenin waarop staat “Enable DRM”;
5. Vul in het pop up scherm je Adobe ID in en je bent klaar om je ebooks te lezen op je smartphone.

Ebook.nl heeft een iets uitgebreidere uitleg (link hieronder), als je die nodig mocht hebben. Let wel op: txtr ondersteunt enkel ePub ebooks met Adobe DRM beveiliging.

(Via: Ebook.nl.)

Vorig artikelSamsung introduceert derde ereader
Volgend artikel93% tevreden met ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in