Amazon maakt Kindle-ebooks beschikbaar op iPhone

0

Nog geen maand na de succesvolle lancering van Kindle 2 presenteert Amazon een eigen iPhone app, waarmee de ruim 200.000 ebooks die inmiddels beschikbaar zijn voor de Kindle e-reader ook op een iPhone of iPod touch gelezen kunnen worden.

Amazon speelt hiermee in op de groeiende vraag naar content voor mobiele telefoons. De applicatie kan kosteloos gedownload worden van iTunes. De app stelt Kindle-eigenaren in staat om hun ebooks en epapers op hun iPhone of iPod te bekijken. “Niet iedereen heeft altijd zijn Kindle bij zich, maar een telefoon heb je altijd bij de hand. Zo kun je ook in de rij bij de supermarkt een stukje lezen”, zegt een vertegenwoordiger van Amazon.

WhisperSync technologie zorgt ervoor dat bladwijzers automatisch gesynchroniseerd worden. Als je een ebook selecteert op de iPhone dan opent deze automatisch op de plaats waar je de laatste keer gebleven was, ook al was dat op een Kindle. En net als bij de Kindle stelt de iPhone app gebruikers in staat de lettergrootte op het scherm aan te passen en favorieten een aantekeningen toe te voegen.

De applicatie is momenteel alleen beschikbaar voor mensen in de VS. Amazon zegt de applicatie ook te gaan aanbieden voor andere platformen.

Vorig artikelHet Innovatieplatform
Volgend artikelBarnes & Noble neemt ebookwinkel Fictionwise over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in