Barnes & Noble combineert boek met ebook

0

Om tegemoet te komen aan de klanten die zowel de papieren versie als de ebookversie van een bepaald boek willen hebben, komt Barnes & Noble binnenkort met de mogelijkheid deze te combineren. Dit kondigde de boekhandel aan op de jaarlijkse bijeenkomst van het AAP (The Association of American Publishers).

Wanneer je als klant een papieren boek in een winkel van Barnes & Noble koopt, kun je het ebook met korting verkrijgen. Hoe de prijzen van deze gecombineerde aanbieding eruit gaan zien, is nog niet bekend gemaakt. Barnes & Noble gaat dit in overleg met de uitgevers bepalen.

Het plan zal binnen 60 tot 90 dagen uitgetest gaan worden. Met dit initiatief hoopt Barnes & Noble de verkoop van ebooks ook via haar fysieke winkels te bevorderen. Ze beschikken natuurlijk al over een van de grootste ebookwinkels online. Daarnaast denken ze erover de positie van de winkels extra versterken door op termijn wellicht ook Printing on Demand aan te bieden in de winkels zelf.

Zoals Chris Meadows op Teleread aangeeft: er zijn lezers die na het aanschaffen van de papieren versie van een boek, het ebook illegaal downloaden. Hierbij redeneren ze dat ze al betaald hebben voor het boek en daarom gelegitimeerd zijn om het ebook gratis te verkrijgen. Met het nieuwe initiatief van Barnes & Noble wordt er slechts korting gegeven op het ebook. Het is dan ook zeer de vraag of de aanbieding deze mensen zal aanspreken.

Wanneer dit soort initiatieven een succes blijken te zijn, kan dit ook voor de Nederlandse boekhandels een kans zijn om papieren boeken en ebooks succesvol te combineren in de fysieke winkel. Hoe denken jullie over dit idee van Barnes & Noble?

(Via: Teleread.)

Vorig artikelEbooks op de agenda in Vlaanderen
Volgend artikelKleur op ereaders: een update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in