‘Read an ebook week’ van start

0

Gisteren startte de jaarlijkse ‘Read an ebook week’. In deze week geven verschillende – voornamelijk Engelstalige – uitgevers, schrijvers en ebookwinkels extra aandacht aan digitaal lezen door aanbiedingen en acties. In Canada stelde het parlement naar aanleiding van de week zelfs heel de maand maart in als ‘Read an ebook month’.

Dit jaar wordt de actieweek gesponsord door onder meer Kobo en eInk. Via de website Ebookweek.com zijn elke dag van 4 tot 10 maart prijzen te winnen. Daarnaast is er op die website een lijst met deelnemende partijen te vinden, zowel uitgevers en retailers als schrijvers. Bij veel van de acties die er bij de deelnemers te vinden zijn, gaat het vooral om kortingen en gratis ebooks die worden weggegeven.

De speciale ebookweek wordt sinds 2004 gehouden en is in het leven geroepen door schrijfster Rita Toews. In Canada pikte het parlement de actie zelfs op en besloot het vorig jaar dat de maand maart officieel ebookmaand zou worden. Argumenten daarbij waren dat digitaal lezen grote voordelen heeft voor kinderen, ouderen en het milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in