Kranten en tijdschriften nog weinig op ereader gelezen

0

0,6% van de Nederlanders leest wel eens een dagblad op een ereader. Voor tijdschriften is dat nog minder, slechts 0,4%. Nederlanders van 35 tot 64 jaar lezen relatief gezien het vaakst dagbladen en tijdschriften op een ereader. De computer is nog steeds het populairste apparaat om digitale kranten en tijdschriften op te lezen.

Bovenstaande cijfers komen uit de Media Standaard Survey, een jaarlijks onderzoek naar het gebruik van diverse media door Nederlanders. Anders dan ereaders, zijn tablets, smartphones en computers wel veelgebruikte apparaten om kranten op te lezen. 33,4% gebruikt hiervoor wel eens een computer, 19,4% een smartphone en 16,3% een tablet.

Datzelfde geldt voor tijdschriften, al liggen de percentages hier nog een stukje lager. 11,8% van de Nederlanders leest wel eens een tijdschrift op de computer. 6,1% doet dat wel eens op een smartphone en 6,2% op een tablet.

Vooral het gebruik van een tablet om kranten en tijdschriften mee te lezen is flink in de lift. Een jaar geleden las nog maar 7,7% wel eens een krant op een tablet. Voor tijdschriften was dat 2,8%.

Dat de ereader achterblijft als platform om kranten en tijdschriften mee te lezen is niet verwonderlijk. Tot nu toe zijn er maar weinig kranten en tijdschriften die een voor ereader geoptimaliseerde uitgave hebben, in ePub-formaat. In andere landen is het lezen van kranten en tijdschriften op ereaders populairder. In de VS bieden bijvoorbeeld Amazon, Barnes & Noble en Kobo ook kranten- en tijdschriften-abonnementen aan voor hun ereaders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in