Bouw je eigen boek- of tijdschriften-app

1

Net zoals je met een paar muisklikken je eigen website kunt hebben, is het inmiddels ook mogelijk zonder programmeerervaring je eigen mobiele applicatie te bouwen. Via de online dienst iBuildApp.com kun je nu gratis en eenvoudig je eigen boek of tijdschrift ombouwen tot een app voor de iPad. Ook steeds meer andere partijen bieden dergelijke ‘What You See is What You Get’-oplossingen aan.

De webdienst iBuildApp gaf tot nu toe de mogelijkheid makkelijk iPhone-apps te maken in diverse categorieën. Sinds kort is die dienst uitgebreid met de optie om een iPad-app te maken van eigen inhoud of via het invoegen van RSS-feeds. Op deze manier kun je aan de hand van een vast template je eigen digitale boek of tijdschrift in elkaar zetten. Is de app eenmaal gepubliceerd dan kun je via de website de inhoud van de applicatie beheren en bijvoorbeeld pagina’s toevoegen of verwijderen.

Het gebruik van deze dienst is gratis. Wil je extra opties en bijvoorbeeld het logo van iBuildApp uit de applicatie verwijderen, dan zitten er wel kosten aan verbonden. Om een applicatie ook daadwerkelijk in de App Store te publiceren moet je wel de beschikking over een ‘Developer’-account hebben. Dit kost bij Apple 99 dollar.

iBuildApp is niet de enige dienst die je zonder programmeerkennis je eigen app laat bouwen. Er zijn een aantal andere, waarvan het meerendeel betaald. Een voorbeeld daarvan is Yapper, die je apps voor diverse platformen via een gebruiksvriendelijke interface laat bouwen. Ook met App.co bouw je snel en makkelijk een iOS-applicatie.

Er zijn eveneens doe-het-zelf app-bouwers die zich speciaal op Android richten. Via de website Appsgeyser kun je bijvoorbeeld met een paar muisklikken willekeurige web-content ombouwen tot een app voor Android, en deze direct publiceren in de Android Market. Voor dit laatste heb je ook een ontwikkelaars-account nodig, maar bij Google kost dit slechts 25 dollar. Wat meer mogelijkheden dan Appsgeyser biedt iSites. Voor een bedrag vanaf 25 dollar per maand laat deze dienst je eenvoudig apps maken en beheren.

Met de opkomst van dergelijke diensten wordt het voor een schrijver steeds makkelijker zijn content aan het publiek aan te bieden. Uiteraard blijft het net als bij al langer bestaande self-publishing sites of website-platforms wel een vereiste om je op een of andere manier te onderscheiden, wil je als schrijver succesvol worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in