Harry Potter: in drie dagen meer dan 150.000 ebooks verkocht

0

In de eerste drie dagen na de opening van de webshop van Pottermore werd er voor meer dan 1 miljoen pond aan ebooks verkocht. Dat komt naar schatting neer op ruim 150.000 ebooks. De CEO van Pottermore, Charlie Redmayne, noemt dit aantal “hoger dan verwacht”. Vorige week begon op Pottermore de verkoop van de ebooks van Harry Potter, waarnaar door fans lang werd uitgekeken.

Na de eerste drie dagen is de verkoop volgens Redmayne iets ingezakt, maar nog steeds boven verwachting. Via Pottermore zijn alle zeven delen van Harry Potter in het Engels als ebooks te koop. Ook wordt er een bundel met alle delen aangeboden. Deze bundel wordt het meest aangeschaft door digitale lezers.

De aandacht voor de ebooks van Harry Potter leidde ook tot een stijging in het aanbod illegale edities. Redmayne: “De dag waarop we lanceerden was er een lichte stijging, maar we reageerden snel. We hopen dat de piraterij zal dalen nu de ebooks beschikbaar zijn.”

De Harry Potter-ebooks zijn beveiligd met techniek van het Nederlandse Booxtream. Hiermee zijn de digitale boeken op alle apparaten te lezen die ondersteuning bieden voor ePub. Om piraterij tegen te gaan worden de bestanden voorzien van zichtbare en minder zichtbare klantgegevens.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelWegener brengt alle regionale kranten naar de iPad
Volgend artikelBluefire Reader nu met Retina-ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in